Temabilde

OM OSS

 

Ressurssenteret Unik er en tverrkirkelig medlemsorganisasjon opprettet i august 2015. Vi startet i lokaler i Henrik Wergelandsgate og har i løpet av sommeren 2019 flyttet inn i nye og større lokaler i Elvegata 7. Vi holder altså til sentralt i byen hvor vi tilbyr ulike aktiviteter for barn.

Formålet med organisasjonen er å være en støtte for familier som sliter økonomisk eller på andre måter har en utfordrende hverdag, med et spesielt fokus på barn og unge.

Dette arbeidet er blant annet realisert gjennom etablering av et aktivitetssenter for barn. Aktivitetssenteret var det første vi begynte med, og gjennom aktivitetssenteret kan vi nå tilby kreativt verksted, uteaktiviteter, legoverksted, spill, fri lek, musikk og dans.

Vi har opprettet et samarbeid med Kristiansand kommune om gjennomføring av bursdagsfeiringer. I tillegg arrangerer vi ukentlig gruppe for aleneforeldre og ukentlig småbarnstreff. Vi er nå også midt i oppstarten av vår nysatsing; Ressursbanken.

Det er et mål å få til en økt involvering av foreldrene samt å etablere ulike tilbud til denne gruppen. Vi er i samarbeid og dialog med flere offentlige og private aktører som kan bidra med faglig råd og veiledning.

Vårt hovedmål er å løfte barn og unges verdighet, og å gi barn og unge muligheter de ellers ikke hadde hatt i en utfordrende hverdag. I den grad vi kan, ønsker vi å bidra til å gjøre hverdagen lettere for hele familien.

STYRET

Styremedlem Marius Johnsen

Marius Johnsen, Styreleder

Jeg vil være med i RsUnik for å bidra til å hjelpe barn til å få muligheter og opplevelser som jeg mener de har krav på.
Styreleder Linda Tånevik

Linda Tånevik, Styremedlem

Jeg syntes det er fantastisk når mennesker ønsker å gjøre noe for andre, og at de virkelig brenner for dette. det er viktig at barn får en følelse av verdi, og dette er hva RsUnik ønsker å gi barn. Derfor var det lett for meg å si ja.
Styremedlem Solveig Pedersen

Solveig Pedersen, Styremedlem

Da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å sitte i styret til RsUnik, tenkte jeg umiddelbart; Dette vil jeg være med på!
Et fantastisk tiltak som berørte meg veldig, og jeg tror det rører ved noe hos de fleste av oss. Her skal vi ha barn og barnefamilier i fokus. Gi dem gode og minnerike opplevelser, som de tar med seg videre i livet. Jeg håper og tror at RsUnik kan gjøre en forskjell.
Styremedlem Helge Rødland

Helge Rødland, Styremedlem

Det viktigste for meg er at hvert enkelt barn skal bli sett. Kan vi gi hvert barn kjærlighet og trygghet på dette, vil det bety mye for barnet både nå og på veien videre i livet.